HEINEKEN Zoeterwoude
BLOC start de herontwikkeling van het HEINEKEN kantoor in Zoeterwoude, samen met Vakwerk en DAAD.
Lees meerEen nieuwe werkomgeving voor HEINEKEN
HEINEKEN start met de herontwikkeling van haar kantoor in Zoeterwoude. Het bedrijf wil het gebouw transformeren in een groene, gezonde en inspirerende omgeving die aan alle hedendaagse eisen van comfort en duurzaamheid voldoet. Als onderdeel van deze ontwikkeling onderzoekt HEINEKEN of andere functionaliteiten, zoals een co-working space en academy, in het gebouw een plek kunnen krijgen. Ook verkent ze of het gebouw kan worden gedeeld met andere ambitieuze partijen.Halverwege 2020 zal het HEINEKEN kantoor in Zoeterwoude zo’n 400 werknemers huisvesten van de divisies Heineken Netherlands Supply en Global Innovation & Research. Het huidige gebouw voldoet niet langer aan de standaarden met betrekking tot comfort en duurzaamheid.
Daarom heeft HEINEKEN ervoor gekozen een nieuwe werkomgeving te creëren. Niet door een nieuw kantoor neer te zetten, maar door het bestaande gebouw duurzaam te herontwikkelen.
Het gebouw heeft veel ruimte over. Dit biedt de gelegenheid om te onderzoeken of de omgeving kan worden gedeeld met andere spraakmakende, ambitieuze bedrijven. De bijzondere locatie – naast de grootste brouwerij van Europa en HEINEKEN’s eigen R&D-centrum én aan de rand van het Groene Hart – lijkt de ideale plek te zijn voor het samenkomen van meerdere werelden. BLOC onderzoekt daarom de haalbaarheid van een ‘campus’, waarin co-working space, een incubator, een academy en horecavoorzieningen zijn voorzien.
BLOC initieerde deze aanpak en leidt de ontwikkeling van het nieuwe kantoor, daarbij ondersteund door Vakwerk architecten en een consortium van DWA, Aronsohn en DGMR. BLOC verkent ook de haalbaarheid van de ‘campus’ en de slimme mobiliteitsvoorziening.